Les Quines a les comarques Gironines

Foto de @waiemm

23 des Les Quines a les comarques Gironines

El Nadal és temps de Quines, a les comarques gironines. Es preveu que es celebraran unes 200 Quines a tot el territori i Cervesa La Brava estarà present a 10 d’aquestes com a col·laborador oferint la seva cervesa.
La Quina que també s’anomena segons a la zona que hi vius, quinto, plena, rifle o loteria vella, és un joc típic de les dates nadalenques que es juga a diversos llocs del Vallès, del Baix Llobregat, de l’Empordà, de la Cerdanya, del Garraf, del Ripollès, la Safor i d’altres comarques catalanes i valencianes. També és popular a França i a la regió belga de la Valònia.
Diuen que el seu origen va néixer de la mà de Lluís IV de França, que va demanar a dos aventurers italians un joc que li permetés captar més recursos per a l’estat.
La diferencia entre el joc de la Quina i el Bingo es que hi participa un “lloro” que és la persona que canta els números durant el joc. El “lloro” canta els números que van sortint i ho fa amb fites i refranys amb picaresca donant un toc d’humor i festa a la que sense pensar-ho els participants hi responen amb la mateixa o més picaresca que aquest. Els premis solen ser lots nadalencs. Cervesa La Brava ha ofert a les entitats col·laboradores sixpacks del seu producte per a ser regalats dins dels seus lots.
La finalitat de la Quina és la de passar una estona divertida, fent gresca amb els familiars, amics i veïns així com contribuir al finançament d’associacions i clubs esportius que normalment son les entitats que les organitzen.
Aquests dies gràcies a les Quines els centres cívics i els pavellons dels municipis s’ompliran de gironins i gironines, grans i petits per a gaudir d’aquest divertit i multitudinari joc. I si ets un dels afortunats podràs marxar capa casa amb un sixpack de Cervesa La Brava.

Si aquest Nadal vols passar-t’ho be amb els teus, ves a la teva Quina!! i per cert, no et deixis les mongetes!

Foto capçalera: @waiemm @arocinema

La Brava
info@labravabeer.com


CLOSE