‘Cuckoos’ i ‘gypsies’: quan la fàbrica deixa de ser un problema

Tub of fermenting beer

24 nov. ‘Cuckoos’ i ‘gypsies’: quan la fàbrica deixa de ser un problema

Després dels nostres primers passos com a artesans al laboratori del Cesc, a La Brava ens vam proposar fer un pas endavant: augmentar la producció sense deixar de banda el nostre compromís de qualitat.

Fidels a la nostra arrel, i conscients que el repte no és gens senzill, ens vam esforçar a testar i desenvolupar una nova recepta per tal de convertir-nos en la primera cervesa de Girona. I què millor que fer-lo de la mà dels que més en saben?

És per això que fruit de la nostra obsessió per oferir-te una cervesa rodona hem seguit els passos dels molts cervesers d’arreu del món que, en comptes d’invertir inicialment en una fàbrica pròpia, han decidit centrar tota l’atenció —i els recursos— en la recerca de la cervesa perfecta.

És el cas del mestre danès Mikkel Borg Bjergsø, més conegut com a Mikkeller, que en menys de deu anys s’ha convertit en un dels cervesers més revolucionaris del sector, amb prop de 700 referències que es distribueixen a mig centenar de països.

Ell va ser un dels primers en parlar dels gypsy brewers, els productors que pel fet de no comptar amb les instal·lacions necessàries tampoc no renuncien a fer arribar les seves cerveses al gran públic. I el que és més important, a compartir coneixements amb mestres de tot el món a les seves fàbriques.

El cas de Mikkeller és només la punta de l’iceberg d’un fenomen que ha permès a milers de cerveseres complir el seu somni. Tant a l’estranger com a casa nostra. De fet, una institució de la cervesa artesana a Catalunya, el tristement desaparescut Steve Huxley, va reconèixer al seu web la condició de cuckoo brewer, o mestre que fa servir les instal·lacions d’una fàbrica amiga, tot i que, a diferència dels gypsies, no fa servir la passió per fabricar cervesa per “explorar el món”.

A La Brava no ens n’amaguem: també hem recorregut a l’experiència dels nostres amics txecs, amb els quals vam compartir la inquietud per aconseguir la recepta perfecta: una cervesa inspirada en la Costa Brava, però elaborada amb ingredients naturals amb els paràmetres de qualitat i la traça d’una fàbrica amb més de 150 anys d’història.

Després de molts mesos de feina conjunta, et presentem orgullosos la primera referència de La Brava.

¡Salut!