Un mètode centenari per a una recepta d’avui

Sergi Carmona, La Brava's CEO, selecting the raw materials

21 gen. Un mètode centenari per a una recepta d’avui

¿Vols conèixer el mètode d’elaboració de la nostra cervesa? A partir de la nostra recepta original, aprofitem el know-how dels mestres cervesers més respectats al món de les pilseners per tal de fer realitat el somni de comptar amb la nostra pròpia planta.

Des de La Brava tenim clar que només ho podrem aconseguir oferint un producte apte per al gran consum a un preu competitiu; però que no per això deixi de comptar amb el segell inconfusible de qualitat que avala la nostra experiència contrastada com a artesans.

Per aquesta raó, volem compartir amb tu alguns dels secrets en l’elaboració de la nostra cervesa estil pilsener. Una recepta pròpia, amb un grau d’alcohol lleugerament superior al de les seves germanes txeques (5,1%) i cuinada amb els patrons d’un procés de qualitat inèdit a Espanya; a partir d’un mètode de maltejat de l’ordi amb més de 150 anys d’història, només amb ingredients naturals seleccionats com la flor del llúpol i sense concentrats ni afegits químics o potenciadors de sabor.

A diferència de la major part de cerveses industrials, la fermentació de La Brava es fa de manera totalment natural, en piscines obertes i durant un període de dos mesos: sense acceleradors de cap tipus i permetent que la seva carbonatació resulti totalment natural, sense gasos (CO2) que l’accelerin ni potenciadors d’escuma —pràctica cada vegada més en desús—, sense sucres ni dextroses afegits per potenciar la fermentació.

Amb la finalitat d’aconseguir un producte de qualitat i homogeni —i això és el que la converteix en una cervesa apta per al gran consum— La Brava se sotmet finalment a un procés de filtrat i pasteurització que permet eliminar el pòsit i evitar la contaminació. D’aquesta manera, tots els seus barrils i ampolles aconsegueixen el mateix grau d’excel·lència amb el qual va ser concebuda originalment.